Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Monopolet på den svenska elmarknaden släpptes för mer än 20 år sedan och allt sedan dess har vi jämfört, bytt och låtit oss vägledas i djungeln av de växande elleverantörerna. Både statliga bolag och de bolag som hela tiden prispressar, erbjuder sina tjänster hej vilt.

Elleverantör anpassat till behov

Fundera över dina prioriteringar innan du letar efter rätt tjänster som leverantörerna erbjuder. Vad står främst, miljö eller ekonomi? Kombinera dessa på ett vettigt sätt. För det första så är ca 98 procent av den el som tillverkas i Sverige fossilfri. Teckna Elavtal med svensk el, eftersom det genererar i mycket låga klimatutsläpp.

Så hittar du rätt kraftkälla för just dina behov och prioriteringar

Det finns en mängd olika energikällor som ger oss elenergi. Alla har olika egenskaper som kompletterar och förutsätter varandra i vårt elsystem. Vissa är oberoende av vädret och som balanserar upp de väderberoende kraftslagen.

För att skapa el genom energikällorna gäller det att fånga upp energin från exempelvis sol, vind, ånga och vatten. Det sätter snurr på generatorerna. Ångtryck skapas genom att koka vatten med hjälp av fossila bränslen. Det går absolut att välja energikälla som bara utges av de allra miljövänligaste, som genererar i minst gifter i luften och de som är förnybara energikällor. Men i längden behöver de ett komplement för att räcka till. Genom en kombination av en viss del fossila bränslen och av de största av våra källor till energi, såsom kärnkraft och biobränsle. De förutsätter alltså varandra men man kan istället välja inriktning mot i huvudsak förnybara källor och de miljövänligaste valen. Många elbolag erbjuder idag möjligheten till att välja varifrån elen i huvudsak ska komma ifrån för kraftkälla. Därför ska du Teckna Elavtal med svensk el. Det finns bra jämförelsetjänster på nätet där det går att jämföra pris, kraftkälla och hur pass miljöanpassat man önskar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here