Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Barcelona är många svenskars ultimata semesterval för sommaren och det förvånar oss inte. Denna stad vid Kataloniens kust har något att erbjuda för alla smaker. Shopping, kultur, kulinariska upplevelser samt sol och bad. Du behöver inte välja mellan en storstadssemester eller stranddestination, Barcelona erbjuder både och.

Sevärdheter

Barcelona kryllar av sevärdheter. Till de populäraste turistattraktionerna hör basilikan Sagrada Familia, parken Parc Guell och huset Casa Batlló, som alla är verk av arkitekten Gaudí.

Mat

Strolla ner för Barcelonas kändaste gågata La Rambla och stanna vid matmarknaden La Boquería. I denna saluhall erbjuds allt från färsk fisk till lokala tapasrätter och smoothies gjorda av exotiska frukter. Det bästa med tapaskulturen är att du inte behöver äta dig mätt på en enda måltid utan du kan beställa flera små portioner att smaka på. Glöm inte att prova den lokala risrätten paella nere vid stranden.

Fotboll

Om du gillar fotboll får du inte missa fotbollsstadion Camp Nou. Du kan välja om du bara vill ha en guidad tur eller se en fotbollsmatch.

Shopping

Barcelona är en perfekt stad för shopping. Utforska de små gatorna i området Gotico och hitta små affärer med lokal design. Om du är mer intresserad av kända märken kan du ta en runda i shoppingcentret El Corte Inglés på Plaza de Catalunya och sedan vandra längs med gatan Passeig de Gracia, som kryllar av lyxiga märkesbutiker.

Planera din budget före du bokar resan. En weekendresa och på ett prisvänligt hostell är ett billigt alternativ om du vill spendera dagarna på stranden och äta lokal mat. Om du vill göra utflykter och se fotbollsmatcher kan du boka biljetter i förväg. Många väljer att ta ett snabblån för att boka sin resa, så att allt är redo vid ankomst. Du kan låna pengar direkt genom att fylla i ansökan på www.profilkredit.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here