Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Har du en fin trädgård som behöver möbleras? Bli inte stressad över det breda utbudet och alla olika möjligheter. Tänk på att det finns tre tumregler som utemöbler ska hålla nämligen väderbeständighet, lång hållbarhet och ett enkelt underhåll.

Vad består utemöbleringen av? Framför allt av ett utebord och stolar. Dessa komponenter ska helst passa med varandra när det kommer till design och komfort.

Vad ska du tänka på när du väljer utebord? Det ska framför allt passa uteplatsen. Titta gärna på hur din trädgård ser ut? Hur mycket plats har du? Ett större utebord med många sittplatser får ju inte plats i en mindre trädgård. Hur stora bör utemöblerna inklusive utebordet vara för att skapa en fin helhetsbild? Dessa frågor bör du försöka besvara innan du väljer möblemang.

Stilen är viktig

Uteborden erbjuds i olika silar. Du kan köpa allt från ett mer lantligt utebord till ett stilrent sådant som passar det skandinaviska vi är så vana vid.

Har du en större trädgård kan du satsa på ett mer massivt bord av trä kombinerat med stolar. Ett långbord skulle sitta extra fint, inte sant? Ett runt vitt bord med fina detaljer passar den pittoreska trädgården.

För att komplettera setet ska du givetvis välja textilier som passar din smak och känslan du vill skapa. Smårutig design ger ett lantligt intryck. Helt vita textilier passar den svenska enkla stilen.

Innan inköp

Innan du köper ditt utebord tänk på följande:

  • Hur ofta ska det användas?

  • Vilket material passar bäst? Ska det vara trä eller plast?

  • Vem kommer att använda det? Ifall det är en barnfamilj ska det anpassas till barnens behov

  • Hur mycket får det kosta tillsammans med övriga utemöbler?

  • Hur underhålls det? Hur ofta behöver det rengöras och på vilket sätt?

Det är några av frågorna som du ska försöka besvara innan inköp. Om du behöver hjälp eller råd kan du alltid kontakta leverantörens kundtjänst.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here