Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Scannern är ett fantastiskt hjälpmedel för kontoret. Det uppfanns av Russell Kirsch redan år 1957.

Dagens scanner är självklart mycket mer modern med större användningsområden men dess huvudsakliga uppgift är densamma. Scanner eller bildläsaren läser av ett fysiskt föremål och skapar en digital bild av den. Det går att scanna allt från dokument till foton. Scanners användning är fortfarande stor inom fotografin. Den har även behållit sin plats på kontoret.

Fax och scanner på kontoret

Fax och scanner är två av de vanligaste maskinerna som finns på kontoren. Fax har kanske förlorat lite av sin popularitet mest på grund av digitaliseringen där allt fler dokument enbart behandlas på ett virtuellt sätt. Dock kan man konstatera att scannern fortfarande är ett viktigt redskap som många behöver.

Scannade dokument läggs upp i virtuella bibliotek vilket underlättar sökprocessen. Det gör scannern ett välbehövligt tillbehör inte bara för de vanliga kontoren men för större verksamheter såsom bibliotek, statliga institutioner m.fl. Att det finns många och olika modeller är ingen nyhet för någon. Idag går det att handla allt från en liten scanner för privat bruk till större varianter som kan scanna flera tusen dokument och bilder i timmen. Oavsett ditt behov kommer du med andra ord kunna hitta rätt redskap.

Digitaliseringen och det nya kontoret

Scanner, fax, skrivredskap och papper – ja alla dessa tillbehör hör till kontoret. I det här inlägget har vi pratat lite mer detaljerat om scannern och dess vikt. Frågan är ifall alla dessa elektroniska hjälpmedel kommer att vara lika aktuella för kontoret även i fortsättningen? Det är allmänt känt att digitaliseringen har påverkat kontorslandskapen och minskat behovet av kontorsmaterial och maskiner man tidigare använt. Fax och scanner behövs fortfarande, speciellt det sistnämnda men sanningen är att de används lite mer sällan än förr. Det blir spännande att bevaka hur framtidens kontor kommer att se ut och vilka sorters tillbehör som dessa kommer att kräva.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here