Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Kan man borsta tänderna på fel sätt? Ja, det kan man och det är förvånansvärt många som faktiskt gör det. Om du inte borstar dina tänder rätt så kan det leda till att de inte blir så rena som de bör bli. Karies kan bildas och det kan leda till hål. Även om din tandläkare i Malmö kan laga hålen, så är det ju skönt att slippa! Du behöver borsta tänderna minst två gånger per dag. Det på morgonen och på kvällen. När du ska borsta dina tänder använd cirka 2 cm fluortandkräm samt borsta sedan dina tänder i minst 2 minuter. Du bör hålla tandborsten snett och borsta mjukt. Du ska så att säga gunga mot tandköttet med små tak. Efter du borstat tänderna, skölj inte ur munnen eller drick något. Då försvinner fluoret. Bra tips annars är att besöka tandhygienisten som kan visa dig hur du ska borsta.

Vilken tandborste bör du välja?

Du bör välja en mjuk tandborste som har ett ganska litet borsthuvud. Den bör vara mjuk så att den inte skadar ditt tandkött eller dina tänder. Liten bör den vara för att du ska komma åt överallt. Du kan dock med fördel komplettera din tandborstning med mellanrumsborstar som du använder mellan dina tänder. Du kan även välja att använda en eltandborste om du föredrar det. En sådan med ett litet borsthuvud kommer åt överallt i munnen och på alla tänder. Oavsett tandborste, tänk på att byta ut den då och då. Du kan byta ut den då borstens strån börjar bli böjda, eller minst var tredje månad. Tandkrämen bör innehålla fluor samt vara lågslipande. Det finns särskild tandkräm för dig som vill få bort missfärgningar, eller så talar du med din tandläkare i Malmö om att göra en tandblekning. Sen, se till att även regelbundet göra undersökning hos tandläkaren.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here