Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Naturligtvis innehåller en aktivitet såsom Stand Up Paddle surfing också ett antal olika typer av tillbehör. Det kan vara allt från plagg såsom våtdräkter, västar och neoprenskor till olika typer av paddlar, fenor, väskor och tillbehör för förvaring. Flera av de stora surfbutikerna har alla de nödvändiga tillbehören för vattensporter under hela året och i alla prisklasser. Hos SURFMORE, som är en dansk verksamhet och tillverkare, specialiserar vi oss på att designa och utveckla de bästa tillbehören till SUP-brädor i kategorin ”nybörjare” och ”erfarna”. Vi gör det också i en prisklass där du får hög kvalitet och konstruktion för pengarna. Detta har alltid varit tillvägagångssättet hos SURFMORE som idag har ett stort utbud av utrustning och tillbehör för allt inom Stand Up Paddle surfing. SURFMORE skapades och utvecklades av danska surfare och säljs idag i hela Norden med daglig leverans.

Högkvalitativa paddlar

Om du överväger att investera i en kolfiberpaddel med minimal vikt och styvhet rekommenderar vi att du kontaktar din lokala återförsäljare av surfutrustning. De kommer att kunna hjälpa dig med att hitta rätt paddel för din nivå och dina behov. Paddlar finns i flera olika material varav kolfiber, även kallat kol, är den finaste inom paddelsurfing. En kolfiberpaddel har en vikt på ned till 600 gram och ger extrem framdrivning vid paddling. Det finns dock också en baksida till en kolfiberpaddel. Den är bland annat ömtålig och mycket känslig för slag och stötar.

De flesta familjer och erfarna surfare väljer en fiberglaspaddel som är gjord i en nylon- och glasfiberkonstruktion. Vikten ligger vanligtvis på 800 – 900 gram, och paddlarna kan samtidigt justeras beroende på nivå och höjd. Det är en paddel som kan användas för alla ändamål – och även utan att du behöver oroa dig för att den blir träffad och går sönder. En fiberglaspaddel är definitivt att föredra för de flesta surfare. Paddeln är vanligtvis uppdelad i 2 eller 3 delar och säljs på flera platser. SURFMORE har utvecklat sina egna fiberglaspaddlar med låg vikt, ett styvt nylonblad och en tredelad konstruktion.

Neoprenväst

Stand Up Paddle surfing kräver utrustning. Oavsett om det är en investering i en SUP-bräda, våtdräkt och västar eller något helt annat. Sporten erbjuder många möjligheter att komma ut i naturen och njuta av friheten på vattnet för alla nivåer.

Oavsett om du föredrar lek och plask vid vattenkanten, att paddla nedför ån med vänner eller att bara ha det mysigt på vattnet har SUP-surfing allt, och det finns plats för alla oavsett erfarenhet.

Vi rekommenderar alltid att du bär en flytväst, säkerhetsväst eller impact vest på vattnet. Vi rekommenderar alltid att du köper en av de tre säkerhetsvästarna ovan när du börjar med sporten. Det är en bra signal att skicka och samtidigt är det en trygghet när du rör dig på vattnet. Fler och fler använder sig av en impact vest som är en flytväst med flytkraft. Västen fungerar inte som en dedikerad flytväst, utan fungerar som en väst med flytkraft och skydd i form av neopren. SURFMORE har designat och utvecklat en speciell SUP impact vest med maximal rörlighet och den nödvändiga flytkraften så att alla ska kunna använda den. Impact västen har också imponerande flexibilitet och rörlighet, vilket är till nytta som en Stand Up Paddle surfare eller kajakroddare.

Andra märken framställer vanliga neoprenvästar med skum, och detta är också helt klart ett alternativ när man tittar på västar. Man måste dock vara medveten om rörligheten hos en impact vest, vilket är oerhört viktigt på vattnet. En dåligt sittande väst lämnar märken under armhålan, och detta kommer att märkas av omedelbart. Det är därför alltid en bra idé att prova västen innan du köper den – eller att åtminstone se till att den har testats grundligt av surfare.

Om du är osäker på vilken väst som passar dig bäst är du alltid välkommen att kontakta oss hos SURFMORE. Vi är alltid redo för rådgivning och ett trevligt snack om surfing. Läs mer här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here