Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Att campa runt om i Sverige är ett populärt sätt att spendera sin semester på. Camping förknippas med frihet, frisk luft och nya upplevelser.

Vad behöver du veta om camping? Först och främst finns det gott om platser där du kan parkera bilen och stanna till i Sverige. Priserna kan variera lite grann mellan olika orterna men överlag brukar det vara billigare jämfört med att boka hotell någonstans.

Så, parkera bilen, packa upp ditt förtält och låt semestern börja.

Förtält eller bara camper?

Camping behöver inte ha något med tältning att göra. Visserligen föredrar många campare att sätta ihop ett förtält men en del nöjer sig bara med att sova i sin camper.

Förtält är egentligen ett tält som kopplas samman med en husvagn. Det ställs upp vid en campingplats och bildar ett yttre rum. Fördelen är att den skyddar husvagnen eller campern mot vind och regn men kan kännas svår att sätta ihop varje gång du stannar vid ett nytt campingsställe.

Ja, det finns både för-, och nackdelar med förtältet, precis som med allt här i livet.

Bra väder är inte ett krav

Sommar och regn hänger ofta ihop här i Sverige. Ibland regnar den mesta av sommaren bort, som det sjungs i en känd låt. Men här kommer den goda nyheten. Om du campar behöver inte du ha sol och varma vindar hela tiden. En regnig eftermiddag får gärna komma då och då under semesterns gång. Varför? För att det är ganska mysigt att sitta i sin camper och läsa en bok, ta en kopp kaffe och njuta av livet.

Om du däremot tältar eller vandrar runt så spelar vädret mycket större roll. Då har du inget skydd mot regnet och behöver verkligen bra och soliga dagar för att få det att fungera. Som tur är gäller inte den regeln för dig som campar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here