Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

På det senare har tid blivit en bristvara, och därmed värderas det högre. Att ha tid är ger status. Ett av de områden där detta gör sig gällande är vid matlagningen. Att ha tid att laga mat från grunden, kanske tom tillsammans med barnen är få förunnat. Vardagen är stressig och kvällsmat ska lagas på en halvtimme för att vi kan hinna äta i tid. Ofta är det halvfabrikat som är lösningen. Och även om det kan vara alldeles utmärkt mat, så har det inte riktigt samma klang som hemlagat.

Har du hört talas om matkassar?

Ett annat fenomen i vår tid är att handla på nätet. Återigen handlar det om att spara tid. En av de saker du kan handla på nätet är en matlåda, eller en kasse. Här får du ingredienser och recept på rätter du kan laga hemma i lugn och ro. Det finns flera aktörer på den här marknaden och hos de allra flesta kan du välja mellan olika sorters lådor. Du kan tex v¨lja recept som går att fullfölja på 30-40 minuter, du kan välja fisklåda, grönsaklåd eller något helt tredje. Vid årstiderna väljer du bland olika ekologiska kassar. Du bestämmer hur många personer det ska vara till, hur lång tid det ska ta och laga samt om det ska vara med eller utan kött, samt hur många dagar i veckan du vill ha till. Och recepten ingår förstås.

Den största fördelen med att laga maten från grunden, är nog att du vet helt precist vad som ingår i det du lagat. I färdiglagat kan det vara riktigt många olika ingredienser. Det kan vara svårt att avläsa varudeklarationen och man blir snabbt osäker. Vill du laga pommes frites själv, skär du bara ut potatisen i stavar, kryddar med salt och peppar eller chili och så grillar du det i olja i ugnen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here