Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Sverige är fantastiskt och det finns mycket att upptäcka. En plats många gillar att besöka, det är Gotland. Det eftersom det känns som att åka utomlands, trots att man är kvar i Sverige. Att uppleva nya saker och nya platser är inte fel. Bra tips för det finns att hitta på TrueStory. När det gäller Gotland så är det en ö som ligger i Östersjön. För att komma hit så är det Gotlandsfärjan eller flyg som gäller. Gotland är Sveriges kyrkotätaste kommun då de h ar 92 medeltida kyrkor. Sedan är hela ön som en enda stor sevärdhet, så det finns mycket att se, upptäcka och göra.

Se och göra på Gotland

Redan när man kliver av färjan i hamnen på Gotland så kan man känna av en helt annan atmosfär. Redan i Visby så finns det mycket att se och göra. Staden består av två delar, en innerstad som ligger innanför en 3 km lång ringmur, samt en del som ligger utanför. Det är mycket att se innanför denna ringmur så väl som att muren i sig är välbevarad och vacker. Innerstaden bjuder på lummiga gränder, medeltida hus, ruiner, Botaniska trädgården, S:ta Maria domkyrka, Almedalen och strandpromenaden. Dessutom finns flera museer som till exempel Gotlands Museum och Fornsalen.

Även övriga Gotland erbjuder en hel del att se och göra. Strax utanför Visby finns Lummelunda med den kända Lummelundagrottan som är en 400 miljoner gammal kartsgrotta i silurkalksten. Över stora delar av Gotland finns det även gott om så kallade raukar. En känd rauk är Hoburgsgubben som finns i Hoburg allra längst ner på ön. Står man i en viss vinkel så ser rauken ut som ett manshuvud, eller en gubbe.

Andra trevliga och sevärda platser på ön är Fårö, som ligger längst upp på ön, som en egen liten ö som man får åka över till med båt, Lojsta hed mitt på Gotland med lösgående ponnys, så kallade Gotlandsruss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here