Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Du har säkert sett dem, de där bilderna på personer i sociala medier som står eller sitter på något som påminner om en surfbräda. Det som de gör kallas för ståpaddling, eller stand up paddling och det som de använder är en SUP-bräda. Det är en vattensport som växer allt mer. Om du är sugen på att börja med detta och kanske skaffa en egen bräda, läs mer här. Ståpaddling har de senaste åren ökat en hel del i popularitet. Sporten i sig kommer från början från Hawaii. Att komma igång är inte så svårt. Det finns smarta uppblåsa bara sup-brädor som är enkla att använda.

Börja med ståpaddling

Ståpaddling gör man på en paddelbräda som påminner mycket om en surfbräda. Men det skiljer sig en del åt mellan en SUP bräda och en surfbräda. Den uppenbara skillnaden är att paddelbrädan, den är mycket större och det både på längden och på bredden. Vad den har för storlek påverkar hur stabil den är. För att ta sig fram med denna bräda så behöver man även ha en lång paddel. Om du är osäker på om det är en sport för dig detta, kolla om du inte kan hyran en SUP bräda först. Så att du får testa. Sedan kan du investera i att köpa en egen.

Välja SUP-bräda

Om du bestämt dig för att köpa en egen SUP-bräda, så finns det olika varianter att välja mellan. De finns i plast, kolfiber och som uppblåsbara. De kommer även i olika längder. Du bör välja en som är cirka 20 cm längre än dig själv. Det kan vara en fördel att välja en uppblåsbar variant som din första bräda, då den är lite lättare att hantera samt transportera. Du kan även satsa på att köpa våtdråkt om du inte vill frysa då du befinner dig i vattnet med din SUP.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here