Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Har du funderat på huruvida du ska, eller inte ska skaffa dig ett kreditkort? Som med allting annat, så är det ju klart att det finns både fördelar och nackdelar med kreditkort. Ett kreditkort är bra att ha för dig som har en sund köpvana och som inte lockas av att handla för mer än vad du borde. För där i finns just en nackdel, att det är lätt att shoppa loss. Om du är ute efter att kunna jämföra kreditkort på bra sätt, så kan du göra det på hittakreditkortet.se. Du bör bestämma dig för ett kort, och undvika att söka hos många samtidigt. För där är en annan nackdel, att en UC, alltså en kreditupplysning tas på dig, varje gång du ansöker om ett kreditkort. Då är det bra att jämföra före, innan du ansöker om ett.

Fördelar med kreditkort

Även om det finns ett par nackdelar med att ha ett kreditkort så som ökad risk att handla för mycket, att det tas en UC samt kan finnas avgifter, så är det mer fördelar än nackdelar faktiskt. Först och främst så är det en riktigt bra ekonomisk buffert. Du har en viss kredit att nyttja och så länge du inte nått gränsen, så vet du att du alltid har pengar att tillgå. Särskilt bra om du har behov av pengar snabbt eller på grund av oväntad utgift som du inte har pengar till på ditt vanliga bankkort.

En annan bra fördel med kreditkort är att många av dem har rabatter du får tillgång till. Du kan på det viset spara in en hel del pengar. Ett bensinkort kan till exempelvis ge dig rabatt varje gång du tankar din bil. Sedan finns det även kreditkort som ger rabatt på annat du handlar.

Fler bra fördelar

Då det finns många olika kortutgivare och olika kreditkort så kan förmåner och fördelar skilja sig åt. En del kort är bra för dig som reser, då de kan erbjuda dig handla i utländsk valuta utan att ha ett valutapåslag. Andra utgivare av kreditkort erbjuder ibland extrakort kostnadsfritt eller till en låg engångsavgift. Särskilt bra om ni är fler i familjen som har behov av det.

Om du reser mycket så kan det vara bra att välja ett kreditkort fokuserat på det och gärna där du får tillgång till så kallad lounge access. Där får du ofta tillgång till mat, dryck och tidningar utan kostnad. Dock är dessa kort ofta belagda med högre avgift per år.

En del kort har även så kallad concierge service, som ger dig personlig hjälp inför och under dina resor. Det kan då omfatta bokningar, transporter, restauranger, utflykter med mera.

Vilket kreditkort passar dig bäst?

Du bör välja ett kreditkort som matchar dina köpvanor så att säga. Så att det går bra att använda det på de ställen du ändå handlar. Sedan är det ju bra att även få rabatter på dessa ställen. Så välj ett kreditkort som matchar de förmåner du så att säga vill åt. Om du reser mycket på din fritid, då är det bra med ett resekort. Kör du mycket bil, satsa på ett bensinkort, vill du ha bonus på dina köp, skaffa ett bonuskort.

En annan sak att fundera på är hur hög du vill att din kredit ska vara. En del har höga krediter att erbjuda, andra har lite mindre. Så vad för belopp passar dig? Du bör även jämföra korten med priser, villkor, räntor och avgifter. Det finns kort med årsavgift så väl som det finns de som inte har det. Så det är bra att kolla upp vad som gäller. De flesta kort har räntefria dagar, men det kan skilja sig åt i hur många dessa är.

Dina köpvanor är som sagt vad som bör styra inom vilken kategori du ska välja. Shoppar du mycket, så är det ju bra att ha ett som ger dig förmåner och rabatter i dina favoritbutiker, kör du mycket och långt så kanske det är bättre med ett bensinkort.

Sedan är det ju så att du kanske redan har en bank eller ett lån hos någon som även erbjuder kreditkort. Då kan det vara värt att ha just kreditkortet även där hos dem. För att få bra hjälp med att jämföra och hitta rätt kreditkort för dig, kolla in hittakreditkortet.se!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here