Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Belysning påverkar oss mycket mer än vad du kanske tror. Att arbeta hemma med den vanliga belysningen du redan har är inte optimalt på något vis. För att skapa en plats hemma som andas arbete behöver du korrekt belysning.

Här ger vi några tips på hur du får bättre belysning på hemmakontoret och varför belysningen med fördel kan köpas på lampornu.se.

Stark belysning är bättre

Ljuset påverkar din dygnsrytm och hur vaken du känner dig om dagen. Dagsljus är självklart det bästa sättet att väcka kroppen på morgonen. I Sverige lever vi dock i mörker under flera månader per år och det är därför rekommenderat att efterapa det naturliga ljuset.

Under dagen är det naturliga ljuset blått och kallt, välj därför den typen av belysning till ditt hemmakontor för att öka din produktivitet. Även om kall belysning är rekommenderat bör du välja något som du själv trivs med. På lampornu.se hittar du ett stort utbud av lampor som passar perfekt för ett hemmakontor.

Placera skrivbordet vid ett fönster

Det naturliga solljuset är det allra bästa för dig. Om du har möjlighet så placera din arbetsplats vid ett fönster som släpper in mycket ljus under dagen. Du som inte har den här möjligheten bör verkligen investera i kall belysning till ditt hemmakontor. Ha även i åtanke att ta en liten paus under dagen där du går ut och låter ögonen vila.

Viktigt att vila ögonen

När du arbetar hemifrån sitter du framför skärmen mycket mer än när du jobbar på kontoret eftersom alla möten sker digitalt. Det är vanligt att ögonen blir trötta och behöver vila lite. Med det menas inte att du bör lägga dig ner och vila utan du kan vila ögonen genom att titta bort från skärmen.

Titta på något minst fem meter bort. Genom att vända bort blicken från skärmen tillåter du linsen att slappna av. Linsmuskularuren jobbar ständigt när du tittar på saker som är nära dig.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here