Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Heminredning och hur end hem ser ut generellt, säger ofta något om dem som bor där. Det har blivet allt mera populärt att intressera sig för heminredning på hobbynivå, och det saknas knappas inspiration i form av inredningstidningar och tv-program. Väggarna och dess utsmyckning är dock ett område som inte alltid är i fokus, men som har stor betydning för helheten. Och det kan vara svårt att finna personliga motiv till tavlor och liknande, framförallt om man inte vill hosta upp med en mindre förmögenhet. Men med lite fantasi kan man skapa en del av väggkonsten själv.

Skriv ut citat eller enkla motiv i teman

Ett sätt att utsmycka väggarna på ett modernt och intressant sätt, är att låta flera mindre tavlor skapa en helhet, eller ett tema. Och man kan faktisk skapa själv. Ett exempel på hur man kan få personligt uttryck, som också passar in de flesta moderna inredningsstilar, är att skriva ut citat. Man kan välja kända citat inom ett tema, och som man personligen gillar. Konsten är att finna en snygg font, och så kan man välja olika färgkombinationer. Detta såväl på bakgrunden som på ramar. Det man behöver är att skaffa enhetliga och snygga ramar, och så en vettig skrivare med tillhörande papper i olika färger. Det behöver inte kosta särskilt mycket, framförallt inte om man köper kompatibla patroner eller toner till skrivaren hos en specialist inom området. Du kan exempelvis finna dessa här.

Våga måla väggarna i effektfulla färger

Ett annat smart sätt att skapa helhet och personlighet i inredningen är att måla själva väggarna. Ofta är vi svenskar konservativa när det gäller val av färg på våra väggar. Man väljer ofta vita eller andra ljusa nyanser, dels för att inte riskera att rummen känns för mörka, men också för att det skall passa till olika tider och möbler. Men om man vågar, kan man få snygga effekter med lite mera färg på väggar. Ibland kan det var nog med att måla en eller två av ett rums väggar i en klar färg. De övriga kan förbli vita som en kontrast. Ett rum där ände-väggen är i en mörkare färg än övriga väggar, känns ofta lite längre än vad de egentligen är, pga. den visuella effekten.