Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Det är allt fler av oss som intresserar sig för vår heminredning, och vi tänker bland annat över hur vårt hem avspeglar oss när vi skall ha gäster. Ens heminredning kan även vara föremål för att samtalsämnen när man har gäster, och här kan man påverka dessa genom att inreda med sådant som säger något om familjens intressen. Vi människor fungerar generellt på så vis, att de samtal vi gillar mest är dem som handlar antingen om os själva, eller om det som genuint intresserar oss. Dessutom önskar de flesta av oss, att framstå som intressanta människor.

Det tydliga, men inte överdrivna, är bäst

Nu menar vi inte, att man skall inreda sitt hem som en seglarklubb om man gillar att segla, eller som en supporterklubbs butik om man gillar fotboll. Det skulle ganska snabbt framstå som ”tacky” eller dålig smak. Däremot handlar det om få, men tydliga saker som flyttar fokus till något intressant. Ofta har man flera intressen, och därför kan dessa prylar bytas ut med jämna mellanrum, alternativt byta plats. Det är heller inte särskilt god stil att vara allt för skrytsam i sin inredning. Man ser sällan hyllor fyllda med priser och pokaler i heminredningsmagasin. En enkel pokal kan dock fånga gästers intresse. Når vann du den? ”Jaha, jag visste inte att du ägnade dig åt rytmisk gymnastik” är tänkbara scenarion.

Att rent faktiskt använda skyltar

En metod, som kan skapa något unikt och personligt, och i tråd med artikelns tema, är att använda faktiska skyltar. Där mitt i rummet, istället för ett konstverk eller en pyntpryl, kan man sätta upp en skylt. På denna kan det stå ett favoritcitat, eller något som handlar om ens stora fritidsintresse. Ett exempel jag sett, är en Liverpool fan som hade satt upp en skylt, där det stod ”Anfield Road” vilket är namnet på fotbollsklubbens hemmastadion. Ett smart sätt att visa sitt intresse, utan att överdriva med att ha en massa halsdukar, tröjor eller flaggor hängandes, som var man en tonåring.