Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Tandvård är av stor vikt för oss alla. Friska tänder är en av grunderna till en bra hälsa därför är det extra viktigt att ta hand om dem. Att borsta dem på rätt sätt, att använda tandtråd och sköljvatten är tre väsentliga faktorer. Regelbundna besök hos tandläkare och tandhygienister är också ett måste.

Tandläkarna är professionalisterna vi inte kan utan. Så enkelt är det. Frågan är hur du hittar rätt tandläkare? Först och främst bör du söka efter en som är nära dig. Bor du i Malmö kan du alltid skriva in sökord som tandläkare i Malmö för att få bra förslag från nätets sida. Lite flera tips följer under nästa rubrik.

Hur väljer du din tandläkare?

Ok, hur väljer du din tandläkare? Vi sade att denne ska helst befinna sig i samma stad och bostadsområde som dig. Här kommer några andra faktorer du ska tänka på:

  • Som patient ska du trivas i tandläkarens sällskap. Välj en som du känner dig säker och lugn med.

  • En tandläkare ska visa lyhördhet. Om du är rädd för sprutor, något som är väldigt vanligt, ska du kunna meddela detta utan att det blir en konstig situation

Med andra ord är det personliga egenskaper som spelar stor roll vid valet av tandläkare. Självklart, är en lång erfarenhet också en viktig faktor men framförallt ska du känna dig trygg och lugn när du sätter dig i tandläkarstolen.

Privatmottagning eller folktandvård?

Tandläkarvården i Sverige delas på två – privatmottagningar och folktandvård. Alla folkbokförda personer i Sverige blir även inskrivna i folktandvården. Vad betyder det? Samtliga inskrivna patienter får årliga besked för tandläkarbesök där de får sina tänder undersökta. Det går även att boka tid hos en tandläkare vid behov.

Det finns inga större skillnader mellan privatmottagningar och folktandvården förutom att det i vissa fall kan vara lättare att få tid hos en privatmottagning.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here